نورپردازی در طراحی داخلی
بدون نور هیچ چیزی قابل دیدن نیست. از این رو اهمیت نور در بحث بازسازی ساختمان به ویژه طراحی داخلی بر کسی پوشیده نیست. مگر نه این است که تمام ادراک و تشخیص ما از محیط اطرافمان به واسطه نور محقق می شود و بدون نور عملاً هیچ درکی از محیط اطرافمان نداریم. همانطور که در داستان فیل اندر خانه تاریک بود از مولانا به اهمیت نور و منابع آن اشاره شده است. امروز سیتاک قصد دارد اهمیت نور را در بازسازی ساختمان و طراحی داخلی را بیان کند تا با نقاط تاریک این بحث بیشتر آشنا شویم.

در بازسازی ساختمان می توان از نورپردازی برای روشنایی کلی محیط (نورپردازی عمومی)، روشن کردن سطح خاصی (نورپردازی وظیفه ای)، تاکید روی یک شیء یا بخش خاصی از محیط (نورپردازی تاکیدی) و نورپردازی تزئینی استفاده کرد. نورپردازی موجب بهبود درک بصری از فضاهای داخلی و همچنین ایجاد نقاط کانونی دلخواه در محیط می شود، ضمن اینکه میتوان از نورپردازی به عنوان عنصری مهم در ایجاد فضایی دکوراتیو نیز استفاده کرد.

نور بر درک ما از ابعاد و تناسبات هر اتاق تاثیر گذار است و می تواند اتاق را کوچک تر یا بزرگتر جلوه دهد. به عنوان مثال اگر شما در یک اتاق از نورهای فروتاب یا همان لوستر ها که نور را به کف اتاق می تابانند استفاده کنید به دلیل اینکه دیوارها بدون نور می مانند اتاق کوچک تر به نظر می رسد، حال اینکه اگر نور را به دیوارها بتابانید در واقع اتاق را وسیع تر جلوه می دهید. بافت دیوارها نیز می تواند باعث ایجاد روحیات مختلف در ما شود. بافت هایی مانند صاف و صیقلی بودن دیوار یا مات و ناهموار بودن دیوار در نورپردازی متفاوت است. اگر نور را از فاصله دور به دیوارهای ناهموار با سطوح سنگ های دکوراتیو بتابانید باعث از بین رفتن سایه های کلی می شود حال آنکه اگر از نمایی نزدیک و از بالا به پایین منبع نور را در نظر بگیرید باعث ایجاد سایه های عمیق می شود. نقاط برجسته تر روشن تر و فرورفتگی ها تاریک تر به نظر می رسند و این امر در بازسازی ساختمان و نورپردازی باعث جلوه گری هر چه بیشتر دیوارها خواهد شد.

دیگر خدمات سیتاک